Trefaldigt H-D-jubileum drog 250 000 besökare

Hamburg stod värd för en Harley-Davidsonträff som gick i jubileets tecken. Dels firade träffen som sådan femtonårsjubileum, Harley Davidson 115 år och Harley Owners Group 35. Detta jubileumsfirande drog 250 000 besökare som fyllde staden med härliga V-motortoner, inte minst under den närmast ändlösa paraden.

Andra toner kom från musikunderhållningen som bjöd på allt som kunde tänkas intressera besökarna, Blues, Rockabilly, Rock ’n’ Roll till hårdrock, fjorton grupper allt som allt och bland dessa välkända John Diva & The Rockets Of Love och The New Roses.

Den tyska ölen liksom det tyska köket lockade förstås många men det gjorde även härliga turer på landsvägarna runt staden. Harley-Davidson bjöd på provkörning av de senaste modellerna och för de som ville ha tips på ombyggnad av sin H-D saknades inte uppslag, ett sextiotal handlare visade upp sina ombyggnadskonster och tillbehör.

För de som redan hade ombyggda hojar hölls en Ride-In-Bike-Show där ett sextiotal maskiner i åtta kategorier jämfördes sinsemellan .

Allt avslutades med en stor fest vid marknadsplatsen och i stadsdelen St. Pauli, inte minst känt för Reperbahn.

För dig som har almanackan inom räckhåll så hålls nästa års träff den 28 – 30 juni 2019 och här kan du kolla mer om det.

För dig som missade träffen i Hamburg finns en annan chans den 5-8 juli för då blir det en träff i Prag. Även där blir det guidade turer i omgivningarna, paradkörning, best-in-show, stuntshow, underhållning från ett fyrtiotal band och säkert en och annan öl också. Här kan du läsa mer om den träffen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *