Touratech lanserar Aventuro Carbon 2 för dig som kör långsamt

Att köra långsamt i terräng ställer höga krav på hjälmens ventilation och det har Touratech tagit fasta på med sin nya hjälm Aventuro Carbon 2, hela 40 procent bättre än föregångaren hävdar Touratech.

Som namnet antyder är det en composithjälm för off-roadbruk och den har fått en rad förbättringar både på ut- och insidan sedan föregångaren introducerades. De sex justerbara luftintagen och fyra utsläppen är det som tillsammans med ny dragning av luftkanalerna ser till att du får en riktigt häftig ventilation även när hastigheten är låg, vilket passar bra in i företagets profil med massor av off-roadgodis. Trots att hjälmen har fått väsentligt bättre ventilation har den gjorts mer aerodynamisk för att även fungera bättre i högre hastigheter.

En annan finess är att hjälmen blivit mer handskvänlig för att ingen ska behöva fumla med reglage under körningen.

Även inredningen har fått sig en rejäl omgång med bland annat nya och bättre material där Coolmax står för den hudnära komforten. Nackpartiet, liksom kinderna, tätas med syntetiskt läder vilket Touratech menar ökar både komfort och materialets livslängd. Visiröppningen är stor nog för separata glasögon och i nacken finns ett fäste för bandet och föredrar du visir följer ett pinlock med.

Aventuro Carbon 2 är förberedd för intercom, både vad gäller EPS-lagret vid öronen och plats för Bluetooth-enheten på utsidan men även för att fästa en actionkamera ovanför visiret.
Hjälmen är godkänd enligt ECE 22.05 och finns i storlekar från XS till XXXL.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *