Sugen på världens dyraste motorcykel?

För 1,4 miljoner brittiska pund, sådär 16 miljoner svenska kronor, lär du kunna bli ägare till detta underverk skapat av den Schweiziska klockfabrikanten Carl F. Bucherer och Harley Davidsons verkstad Bünderbike. Vi låter dock frågan om det verkligen är världens dyraste hoj hänga lite i luften. Osvuret är ju bäst även om den nog väl platsar i tätklungan.

Under alla juveler ska man kunna hitta en Harley Davidson Softail Slim på 1746 kubik som åtminstone från början borde ha sett ut som på ovanstående bild, men både utseende och prislapp har ändrats en del under förvandlingen till the Blue Edition. Kanske inte att undra på att prislappen springer iväg lite grand när äkta juveler används till att klä in mest hela hojen. Och med tanke på alla juveler vill man ju att de ska blänka lite extra, därav den sofistikerade LED-belysningen.

Allt är specialbyggt av Bünderbike som lagt ner cirka 2 500 timmars jobb på att piffa till originalmaskinen lite grand. På känt klockmanér har vevhuskåpan ersatts med ett glas under vilket man kan beskåda det belysta rörliga innanmätet. Kan ju vara en ”eye-catcher” när skymningen faller om nu inte juvelerna i sig skulle räcka till för att väcka uppmärksamhet.

Under den glittrande lacken och alla juveler som diamantringarna på greppen, tanksidorna och gaffeln finns ett lager med silver, men det är ju svårare att upptäcka vid en snabb titt.

Det blir heller inget problem att förvara dyrgripar som diamantringarna och Bucherer-klockan. Bara att lägga in dessa i The Blue Editions kassaskåp. Med tanke på prislappen kanske det behövs en kraftigt byggd väktare när hojen parkeras, troligen lär inte ägarens brist på pengar sätta käppar i hjulet för sådant.

I MCN citeras Patrick Graf, chief commercial officer at Bucherer

– We are pleased to be able to contribute our long-standing experience and close relationship with our partners in order to create exclusive and unique watches and products as part of the Bucherer Blue Editions, which are exclusively available at Bucherer.

Kolla in Youtubeklippet så att du kan snappa upp lite fler detaljer innan du sätter igång med jobbet på din egen hoj i höst.

Skulle även du vilja piffa till din hoj lite grand?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *