Scottoiler övervakar kedjesmörjningen med elektronik

Scottoiler har funnits på marknaden under åtskilliga år men med det nya systemet xSystem låter de elektroniken ta över doseringen. Från mitten av juni går det att beställa xSystem.

För visst har en automatisk kedjesmörjning sina poänger, 260 euro senare behöver man ju i praktiken inte bry sig om annat än att se till att det finns olja i behållaren. På så sätt slipper du krälandet på backen med sprayburken i ena handen medan du rullar runt bakhjulet. Har du inget centralstöd ska du förstås upp med jämna mellanrum för att flytta fram cykeln istället.

Skillnaden mot de mekaniska system som hittills funnit under lång tid är att det nya systemet styrs av en mikroprocessor vilket reducerar oljeåtgången och därmed stänket på bakfälgen. Det finns fem inställningsmöjligheter i steg från 20 sekunder upp till 150 för pumpaktiveringen men går även att styra manuellt.

xSystem har även blivit lättare att montera men behöver förstås el. Det är ett universalsystem, alltså inte framtaget för någon speciell motorcykelmodell. Med måtten 150x46x45 millimeter går det att montera diskret och oljebållaren rymmer 0,6 deciliter vilket i normalfallet ska räcka till cirka 250 mils körning.

Din ÅF i Sverige!

Comments
  1. sprithitler

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *