Owensboro avtäckte staty av Nicky Hayden

Nicky Hayden, som förolyckades i en trafikolycka för ett år sedan, har hedrats med en staty i sin hemstad Owensboro, Kentucky. Nicky Hayden vann 2006 års MotoGP och har hyllats för sin sportsliga attityd. Statyn avbildar hans berömda seger på Laguna Seca.

Statyn är skapad av George Lundeen från Colorado och har finansierats av staden tillsammans med Haydens familj. Nickys äldre bror Tommy säger att det varit en tid av starka känslor inför avtäckningen

– This event and this sculpture mean a great deal to our family. In the year since his death, we’ve been blown away by the outpouring of support from locals and people all over the world. A number of Nicky’s fans have told me that they would like to have a destination where they can pay their respects to their hero, and this statue will serve that purpose. In addition, I hope it will serve as a tangible reminder to Owensboro citizens that it’s possible to achieve great things while remaining true to your community, just like Nicky did.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *