Öppningsbar hjälm som ingen annan

Det finns en hel rad med öppningsbara hjälmar på marknaden men ingen som den här. Istället för att hakpartiet fälls upp är det den bakre delen av hjälmen som fälls upp på ungefär motsvarande sätt. Knapparna för mekanismen sitter som vanligt vid hakpartiet.

Hjälmen heter The Vozz RS 1.0 och har utvecklats John Vozzo och Mark Bryant från Australien som inspirerats av hjälmar från fallskärmshoppningens värld. Genom att det är bakpartiet som öppnas menar de att risken för att tappa hjälmen under en olycka är liten men den blir ändå betydligt enklare att ta av om så behövs av medicinsk personal. Det patenterade systemet kallas Voztec.

Ytterligare en fördel är att det inte behövs något hakband och det finns justeringar inuti hjälmen för att systemet ska passa olika individers skallform. Hakpartiet kan också ligga närmare käken och den nedre öppningen kan göras trängre eftersom hjälmens ”instegshål” inte behöver vara så stor som huvudets största omkrets.

Kolla in deras video!

Här kan du läsa om hur du provar ut en hjälm!

Skulle du köpa en hjälm med den här konstruktionslösningen?

No Responses

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *