MC tillåtna i Eskilstunas bussfiler

SMC skriver att det nu är tillåtet att köra motorcyklar i Eskilstunas kollektivkörfält. De skriver vidare att det i förra veckan dök upp bilder från Eskilstuna som visade att det är tillåtet att köra motorcykel i bussfiler där. Då kontaktade SMC kommunen som bekräftade skyltningen och sade att idén kommer från Stockholm där det är tillåtet sedan länge.

Kommunens trafikingenjör Kent Andersson berättade att kollektivkörfälten ursprungligen enbart var tillåtna för bussar men att när färdtjänstbilarna skulle tillåtas borde även taxi få utnyttja dessa och då föll det sig naturligt att även motorcyklar skulle inkluderas.

På grund av administrativa missar kom inte ändringen för motorcyklar med i RDT, (den rikstäckande databasen för trafikregler) något som är på gång att införas så att det även formellt är tillåtet med motorcyklar från den 2 juli.

(Bildcred: skylt SMC, motorcykel TT)

Comments
  1. Mats Ceder Skog

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *