Klassiskt gör att det blir extra festligt

Isle of Man TT. En folkfest man ska ha med på sin ”att göra-lista”. Minst en gång, gärna fler. Vi har skrivit det förr men det tål att upprepas.

Inte minst gäller det Classic TT. Loppet är väl inte att betrakta som en tävling, mer som en prestigefylld parad. Här är det som namnet antyder klassiska motorcyklar som gäller. Här kan man se personligheter som John McGuinness, han har vunnit 23 gånger på Isle of Man, köra ett varv på just den Ducati som Mike Hailwood använde under ett bejublat race vid sin comeback 1978. Mike the Bike, legendernas legend.

Så här sa John McGuinness om äran att få köra Mike the Bikes motorcykel

– I’ve already had some special moments on the Mountain Course in my career,- both racing and with parades – but this is undoubtedly going to be one of the real highlights. It’s truly an honour and a privilege to be asked to represent Mike even though I was only six when he came back and won the F1 Race. It’s an iconic moment in TT history and a story that everyone who follows the event knows about.

Mike the Bike, Mike Hailwood, är en legend. Självklart finns Konstverk som detta att köpa för att hedra och pryda.

Kolla in hur det såg ut på 1970-talet, det årtionde som motorcyklismen fick fäste igen. På några få år stöptes hela konceptet om. Krånglande tvåcylindriga engelsmän blev fyrcylindriga japanska symaskiner med hysteriska varvtal. De fyrcylindriga blev sexcylindriga. Ramar och gafflar blev stabila. Effekterna klev upp i skyn. Men sången från MvAgustas motorer slog det mesta.

Inget skulle längre vara som förr. Utom på Classic TT förstås.

För att citera Daily Telegraph; the Classic TT is one of the best biking events on the planet.

Dessutom slipper du garanterat behöva använda doftessenser vid lopp som dessa, för du omsluts hela tiden av tvåtaktskänslan. Får du abstinens när du kommer hem kan du dämpa ångesten under regniga höstkvällar med ljus som doftar tvåtakt. Jodå, de finns. Totalupplevelsen blir lite svårare.

Den får du bara på plats.

Classic TT är kanske det häftigaste du kan uppleva!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *