En norgehemlis som avslöjas på macken

Norge har en rad trevliga vägar men visste du att KNA, Kongelig Norsk Automobilklub, ger ut en karta med Norges hemliga turistvägar?

De arton nationella turistvägarna är mer kända men det finns betydligt fler vägar som är värda att köra. När KNA nu presenterar den tredje upplagan finns ännu fler okända vägar med än i tidigare upplagor.

 

– Kartet samler de kjente og mindre kjente veiene i de naturskjønne områdene. Her finner man alternative ruter til riksveiene. De hemmelige turistveiene tar for seg både enkeltstrekninger og områder med veier som har noe ekstra å by på, säger KNA:s generalsekreteraren Børre Skiaker i ett pressmedelande.

Hotel Union Øye ligger i Norangsdalen, en plats som många beskriver som den vackraste dalgången i Norge och även kallas drottningens dal. Här finns platser som Lyngstøylvatnet där det går att se lämningarna efter fäbodarna med hus, stängsel och skogar under vattnet. Detta därför att en lavin för hundra år sedan dämde upp floden vilket skapade den här unika sjön. (Bildcred: Hotel Union Øye)

Kartan är tryckt och säljs på norska Essos bensinstationer, men både 2016 och 2017 års utgåvor sålde slut väldigt snabbt då upplagan inte är större än 11 500. Det ska även kunna gå att få tag på kartan om man vänder sig till KNA.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *