Dyrare motorcyklar från USA

Det handelsunderskott som USA reagerat mot genom att införa tullar på stål och aluminium har lett till att EU svarat med tullar på 25 procent på vissa varor från USA. Så nu kan vi förvänta oss prishöjningar på motorcyklar som HD, Indian och Zero. Förvisso blir även en del andra varor också dyrare så frossar du i jordnötssmör och röker cigaretter med ursprung i USA blir det att gräva djupare i plånboken.

Hur länge detta kommer att pågå är mer ovisst, USA vill att EU tar bort handelshinder men det vill inte EU och ingen öppning verkar vara i sikte. Så ska du köpa en HD kanske ett snabbt beslut kan vara en klok idé. I sammanhanget kan även nämnas att den svenska kronan har fallit som en sten det senaste året vilket även det kan komma att påverka prisnivån på allt som importeras.

Bildcred: Harley Davidson

Tror du prishöjningar kommer att påverka försäljningen av HD?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *