Cagiva sägs komma tillbaka som fabrikat

MV Agustas Executive Vice President Giorgio Girelli har sagt att de är intresserade att återuppliva Cagiva. Ska vi tro på hans uttalanden kan det se ut att bli en spännande start på säsongen 2019. Cagiva, som ligger under MV Agustas paraply, sägs den här gången komma med eldrift. Tanken är att Cagiva ska ta upp kampen med det framgångsrika KTM i segmentet och det redan i höst på EICMA.

KTM har redan tagit en stor marknadsandel vilket förstås oroar andra europeiska tillverkare. Precis i dagarna premiärvisar MV Agusta en ny större adventuremaskin, Tursimo Veloce Lusso SCS, fullmatad med tekniska finesser och även en spännande lösning med kopplingen men då inom den traditionella motortekniken. Möjligen är idén att Cagiva ska ta positionen som de mindre men speciella konstruktionerna så att varumärket MV Agusta mer renodlat kan förknippas med de stora och sportiga maskinerna.

Rykten gör gällande att Cagivas motor ska komma från Bosch och att den kan hamna i ett off-road-chassi, andra rykten gör gällande att det handlar om en bruksmaskin men det blir knappast någon effektmaskin i nuläget. När mässan öppnar kanske vi får se något spännande med en Cagiva-dekal på tanken från ett fabrikat som inte synts på länge.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *