BMW F 750 GS och F 850 GS leveransstoppas

Motorerna på BMW F 750 GS och F 850 GS, vilka tillverkas av Loncin i Kina, har gett BMW problem och tvingat fram både ett leveransstopp och en återkallelse. En inte angiven del i motorn måste bytas ut. Motorn levereras komplett till Tyskland där den sätts in i chassit.

Det är mätningar i provbänk som gjort att BMW upptäckt att kvalitetskraven inte uppfylls och de skriver att en ”del i motorn inte långsiktigt uppfyller de kvalitetsmässiga kraven” (Zulieferteil im Motor nicht den geforderten Langzeiteigenschaften entspricht)

Detta tolkas som för snabbt slitage och / eller att andra motorskador kan uppstå. BMW-presstalesman Gerhard Lindner ville inte ange vilken specifik komponent det gällde när das Motorrad ställde frågan.

På europamarknaden berör felet totalt 1 385 motorcyklar som har den nykonstruerade 853-kubiksmotorn. De flesta maskinerna är ännu inte levererade till slutkonsument utan många finns som visningsexemplar hos handlare. Dessa har fått inskränkning i rätten att köras (eingeschränkte Fahrfreigabe) och får inte köras längre än 120 mil.

Av de 229 berörda motorcyklarna som finns i Tyskland har en fjärdedel levererats till sina ägare och dessa erbjuds enligt Gerhard Lindner ersättningsfordon (adäquate Ersatz-Motorräder).

När det gäller sålda men ännu ej levererade fordon kommer det att bli leveransförseningar (gewisse Verschiebungen) men BMW menar att det viktigaste är att problemet uppmärksammats (Wichtig ist aber, dass wir das Problem gleich erkannt haben).

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *