Bering återkallar värmehandsken Vesuvio efter elchocker

Den franska tillverkaren Berings eluppvärmda textilhandske Vesuvio är en populär modell som har ett värmeelement för att hålla värmen även när vädret inte visar sig från sin bästa motorcykelsida.

Vesuvio har ett uppladdningsbart batteri på 7.4V och 2,200 mAh. Batteriet räcker för att hålla handsken varm i 3.5 timmar på det högsta läget, 2.5 timmar på 75 procent och fem timmar med 50 procent. Prisnivån på handsken uppges till cirka 2 000 kronor eller 200 euro.

Det är en franska konsumentorganisation för säkerhet som står bakom återkallandet efter klagomål från köpare av handsken. Efter dessa klagomål har det gjorts en rad tester och flera tillverkningsserier har konstaterats ha en defekt i den elektriska konstruktionen som orsakar att det elektriska värmeelementet kan bli överhettat och till och med ge användaren en elchock. Felet kommer plötsligt och utan förvarning.

Fyra tillverkningsserier är berörda och kunderna uppmanas att kontrollera handskens etikett.

Handsken har sålts runt om i världen från den 13 september 2016 till den 21 mars 2018. De berörda serierna är HT3016A / HT3016B / HT3535A / HT3535B. Det finns även ett artikelnummer BGH920 i handsken som dock inte ska blandas ihop med tillverkningsseriens identifikation.

Bering ber därför alla som köpt handsken att genast sluta använda den och att vända sig till den butik eller det onlineföretag där de köpt handsken. Alla försäljningsställen har informerats om att ettdera erbjuda det fulla beloppet som ett tillgodo eller en återbetalning.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *