Öckerös badgäster klagar ”För lite vatten i havet”

TT skriver att flera personer har hört av sig till Öckerö kommun på Västkusten och klagat på den låga vattennivån på badplatsen i havet. ”Det saknas vatten på badplatsen”, säger de. Därefter har flera medier uppmärksammat det märkliga klagomålet.

Öckerö kommun har svarat att ”Det ligger tyvärr utanför kommunens makt att påverka detta” på sociala medier.

– Havets vattennivåer är inget vi inom kommunen kan fatta beslut om, säger Robert Lindberg, kommunikatör Öckerö kommun till P4 Göteborg.

SMHI bemöter också kritiken i dessa tider av ständiga larmrapporter om havsvattennivåns höjning.

– Det är ett högtryck som trycker ner havet. Det har legat på ganska länge med högtrycket så det har hållit sig under medelvattenståndet, säger Anders Söderberg, vakthavande oceanograf på SMHI till TT.

Så bada för säkerhets skull innan hela havet är torrlagt och passa på att ta några foton på den än så länge existerande blå vattenspegeln. Ifall SMHI har fel och att avsaknaden av vatten inte alls beror på något högtryck. Det kanske har gått hål i botten?

Som Einstein uttryckte det

Två saker är oändliga: mänsklig dumhet och universum; och jag är inte säker på det andra.

(Bildcred: Visit Öckerö)

Comments
  1. Erik V

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *