Motorhistoriska Dagen 6 juni

Den 6 juni, på nationaldagen, firas traditionsenligt Motorhistoriska Dagen. Nära hundra evenemang med historiska fordon, även motorcyklar, arrangeras över hela landet. Fem av dessa är utsedda till finalister i arrangörstävlingen Kultur på väg.

Under dagen visas det fordonshistoriska kulturarvet upp tack vare klubbar, privatpersoner och olika nätverk som arrangerar evenemang med anknytning till motorhistoriska fordon. Det kan handla om allt från att anordna en pampig utställning i en stadspark till att bjuda allmänheten till sitt eget garage eller kanske bara mötas upp i sina fordon för en fika.

Bland de många evenemangen är det fem som har gått till final i arrangörstävlingen Kultur på väg. Det är en tävling som anordnas av Motorhistoriska Riksförbundet och tidningen Nostalgia Magazine. Syftet med tävlingen är hitta evenemang som har det där lilla extra en dag som denna och ge uppskattning åt dess arrangörer. Årets fem finalister är utsedda och hör hemma i eller utanför Åstorp, Vadstena, Jönköping, Göteborg och Eskilstuna.

– Utöver att få se alla fantastiska fordon och träffa alla entusiaster ser jag fram emot att träffa eldsjälarna som lagt ned så mycket tid och omtanke bakom evenemangen, säger Peter Edqvist, ordförande för Motorhistoriska Riksförbundet och medlem av tävlingsjuryn.

Kolla vidare på Motorhistoriska Riksförbundets hemsida, www.mhrf.se/6juni, för att hitta närmaste fordonshistoriska folkfest, de fem finalisterna hittar du här.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *