Missa inte EM i dragracing – årets motorfest!

Nu närmar sig fartfesten! Den 7-10 juni beräknas upp till 40 000 personer vallfärda till Tierp Arena för att se den europeiska eliten i dragracing. Med hastigheter över 500 km/h på under 4 sekunder är dragracing en svårslagen motorupplevelse.

– Dragracing är en upplevelsesport där motorernas enorma krafter får hela kroppen att vibrera. Tillsammans med kommunen ger vi nu yngre personer möjligheten att upptäcka sporten, säger Urban Axelsson, platschef på Tierp Arena, med anledning av att 700 skolelever får gratis inträde under torsdagens tävlingar på initiativ av Tierps Kommun och Tierp Arena.

Det är den andra EM-deltävlingen som nu genomförs med över 280 team som anländer nästa vecka för att delta. Konkurrensen kommer att vara stenhård där svenskarna kommer att tävla mot riktigt duktiga förare från 16 andra länder.

Vid sidan av eld och vrålande motorer så kommer flera kända förare från sportens ungdom, 1968 och framåt, till Tierp Arena. Detta för att fira att sporten fyller 50 år. I ett särskilt jubileumstält kommer besökare att få lyssna till berättelser från de som var på plats när sporten var ny, bland annat engelsmannen Dennis Priddle, även känd som “Mr Six”.

Missa inte årets motorfest! Läs mer om det här!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *