Honda uppdaterar CRF-serien till 2019

Honda Motor Europe presenterar sitt offroadutbud för 2019 som innehåller uppgraderingar över hela serien och två helt nya medlemmar i CRF-familjen.

Toppmodellen CRF450R har fått en extra dos av toppeffekt och vrid. CRF250R, som gjordes om helt till 2018, har fått mer vrid på låga varvtal för att vara snabbare ut ur långsamma svängar. CRF-serien kompletteras till 2019 med två helt nya modeller: endurohojen CRF250RX och den landsvägsregistrerade offroadmaskinen CRF450L.

CRF450L 

Hondas nya offroadhoj bygger på crossen CRF450R och har ett robust och lätt chassi som är konstruerat för maximalt grepp. Motorn levererar massor av användbar kraft redan från låga varvtal. CRF450L erbjuder maximal körglädje för spännande offroadäventyr och är en landsvägsregistrerad gatversion med sidostöd, större bränsletank och LED-belysning runtom. Slitstarka komponenter och långa serviceintervaller (första stora service vid 3 200 mil) bidrar till en bekymmersfritt körande.

CRF450R

CRF450R får en rejäl prestandaboost: 1,8 kW mer effekt och 2 Nm mer vrid plus en starkare effektkurva över hela varvtalsregistret tack vare omarbetat topplock och ändrade insugs- och avgaskanaler. Crossen får också 3-läges HRC Launch Control, elstart som standard och uppgraderingar för bättre hållbarhet. Chassit får ändrade fjädringsinställningar, nykonstruerat bromsok fram, viktbesparingar på flera håll och ett Renthal fatbar-styre som sitter på en ny övre styrkrona med fyra möjliga styrlägen.

CRF250R

Ett år efter den fullständiga modelluppdateringen får CRF250R nyheter som förbättrar prestanda och användbarhet. Mer kraft i botten- och mellanregister tack vare 2 mm mindre spjällhus, nya kamaxlar och insugs- och avgaskanaler. Precis som 450-modellerna får CRF250R också 3-läges HRC Launch Control utöver de 3 motorlägena. Nytt är även frambromsens tvåkolvsok, justerbart Renthal fatbar-styre och svarta fälgar.

CRF250RX

Den nya modellen CRF250RX kompletterar Hondas utbud av cross- och endurohojar. Det är en mindre version av den ilkaledes nya CRF450RX som bygger på CRF250R med enduroanpassningar som 18-tums bakhjul, 8,5-liters bränsletank och mjukare fjädring. Enduroversionen har fått samma uppdateringar som crossen till 2019: ett kraftfullt bottenvrid, 3-läges HRC Launch Control, nytt bromsok fram, Renthal fatbar-styre och svarta fälgar.

Med de fyra maskinerna ovan satsar Honda på att utveckla och förstärka CRF-familjen, så att det finns en offroadmodell i utbudet för varje typ av offroadentusiast.

Yamaha lanserar en helt ny YZF 250 F, läs mer här.

No Responses

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *