Meny

Tio platser upp för en hårt krigande Filip Backlund

oulton-2014-21000Körandes för sitt nya team, SMT Racing, har nu Filip Backlund avverkat årets premiärtävling på engelska Brands Hatch. Körandes för det officiella Kawasaki-teamet SMT Racing, i BSB Superstock 1000, klättrade Filip Backlund upp tio platser i racet på Oulton Park i måndagens race.

– Det här var ett av de sämsta kvalen jag gjort under min karriär, säger Filip Backlund som kraschade under helgens andra kvalificering och därmed hade svårt att utmana om en bättre startposition än 18:e bland 51 förare.

Danny Buchan tog både pole och andra raka segern i klassen men Filip stod för underhållningen i racet då han körde upp sig tio platser under det 13 varv som tävlingen pågick. Därmed tog sig Filip i mål på en åttonde plats i årets andra heat.

ROUND 2 OULTON PARK 2014– Säsongen har inte startat som jag hoppats på men jag vet att vi har mycket mer att ge. Då nivån är väldigt hög i denna klass så är en bra startposition oerhört avgörande. Jag är ändå nöjd med att jag lyckades köra upp mig så många platser som jag gjorde, med tanke på konkurrensen så kan det ibland vara svårt att köra om, men jag visade att det går att göra det, tio gånger om, fortsätter Filip.

I sammanställningen är Filip femma med 21 inkörda poäng. Han har endast tre poäng upp till Adam Jenkinson men både Danny Buchan och Jason O´halloran har lyckats köra in 50 respektive 40 poäng.

Filip Backlund och SMT Racing har nu lite drygt fem veckor på sig att bygga upp sin törst för segrar och jakt på Buchan då nästa drabbning sker på Snetterton 13-15 juni.

Kommentera